Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trage wegen krijgen een naam in Laakdal

Laakdal trage wegen

De Laakdalse gemeenteraad heeft haar trage wegen in ere gesteld en hen een naam gegeven. Maar liefst acht van die wegen hebben nu een officiële straatnaam.

“Dat is niet alleen belangrijk voor interventies van veiligheidsdiensten of voor het melden van bijvoorbeeld sluikstort, maar vooral ook om ze in beeld te brengen en te houden. Trage wegen bieden immers niet alleen een veilige, maar ook aangename verbindingen naar bijvoorbeeld school, werk of dorpscentrum”, aldus schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid Frank Sels (foto).

De nieuwe namen zijn in Veerle: ‘Hondspatteke’ (Vorstse Baan -Warandepad) en ‘Kerkenpad’ (Warandepad – Kerkeveld – Kabienstraat), in Groot-Vorst: ‘Gertrudispatteke’ (Markt – Smissestraat) en ‘Donnapedje’ (Langedijk – Vogelzang), in Eindhout ‘Heidepad’ (Wouwerhoeve – Toekomstraat) en ‘Norbertinessenpad’ (Norbertijnenstraat – Toekomststraat) en in Klein-Vorst ‘Ceciliapad’ (Paanhuisstraat – Geelsebaan) en’ Volkermolenpad’ (Lindestraat – Geelse Baan – Meidoornstraat – Eikenstraat).

De namen voor de trage wegen werden door het Forum Cultuur en de Laakdalse Werkgroep voor Geschiedenis en Heemkunde voorgesteld. Er werd hierbij extra aandacht geschonken aan vrouwelijke straatnamen en ons Laakdals dialect.

Trage wegen zijn openbare paden die hoofdzakelijk gebruikt worden door niet-gemotoriseerd verkeer, denk maar aan bospaden, jaagpaden, kerkwegels, oude spoorwegbeddingen, … Binnen de bebouwde kom zijn het vaak korte doorsteken die het gemakkelijk maken voor voetgangers en fietsers om een deel van de afstand die ze moeten afleggen in te korten.

Laakdal trage wegen

Deel dit artikel